Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Що робити, якщо вам потрібна сім’я?

Що робити, якщо вам потрібна сім’я?

Блоги
Укрінформ
Ніяких черг, бюрократії та хабарів – це ті сервіси, яких заслуговують наші громадяни

Я ніколи не розумів, навіщо примушувати  українців, подавши заяву, чекати щонайменше 30 днів для укладання щлюбу (особливо, коли у багатьох немає можливості чекати місяць). Та взагалі, кому потрібен раніше існуючий радянський підхід до таких справ.

Сьогодні в Україні працює послуга «Шлюб за добу». Сервіс покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним для молодят. 

Для початку проект запустили у містах, які межують з тимчасово окупованими територіями, аби забезпечити їх жителів можливістю швидко, без необхідності їздити кілька разів, отримати легальні українські свідоцтва про одруження. Далі - у туристичних містах, де попит на даний сервіс вражає.

Помічаючи тенденцію популяризації даної послуги ми вирішили піти далі, і сьогодні в Україні у 35 населених пунктах можна без проблем, без втрати часу та нервів прийти і одружитись.

Майбутнім нареченим необхідно лише зробити кілька простих кроків:

1. Звернутися до організатора;
2. Обрати дату та час;
3. Укласти договір про надання послуги;
4. Завітати на власне весілля.

І не пізніше наступного робочого дня ви оголошуєтесь чоловіком і дружиною.

У багатьох виникає питання: «Чи не призводять експрес-шлюби до експрес-розлучень?» Статистика говорить саме за себе.  0,3%  шлюбів, що було укладено за прискореною процедурою, наразі розірвано. Паралельно зазначу, що 0,5% шлюбів, укладених за стандартною процедурою за цей ж проміжок часу – було розірвано. Тобто можемо вважати, що експрес-одруження, попри побоювання, навіть міцніші.

Тож з упевненістю можна стверджувати, що «Шлюб за добу» – виважений, обміркований  та затребуваний суспільством сервіс. Підтвердження – цифри. Майже 9 000 пар  вже скористалися послугою.

КРОК ДРУГИЙ – ДІТИ

Народження дитини – один із найважливіших моментів для кожної родини. Це неповторні миті першого життя немовля, коли і мама і тато повинні бути поруч, а не вирішувати проблеми, які їм створювала держава.

Сьогодні батьки можуть отримати весь пакет документів для новонародженого ще до того, як повернуться додому. Свідоцтво про народження, оформити допомогу на дитину в режимі онлайн, а також подати документи для реєстрації місця проживання малюка.

Зусиль, нервів, часу,  аби  зібрати або отримати необхідні папери – мінімум. Максимум швидкості, якості та комфорту.  

Найголовніше – свідоцтво про народження. З 2015 року ми активно запроваджуємо по всій Україні послугу отримання свідоцтва про народження безпосередньо у пологовому будинку. За цей час майже 150 тисяч малюків отримали свідоцтва про народження одразу у закладі охорони здоров'я.

Для цього батькам  необхідно подати:

1. Письмову заяву;
2. Медичне свідоцтво про народження дитини;
3. Власні паспорти;
4. Свідоцтво про шлюб (якщо батьки перебувають у шлюбі).

Аби  подати документи для реєстрації місця проживання дитини батьки повинні звернутися  до представника РАЦСу безпосередньо у пологовому з такими документами:

1. Свідоцтвом про народження дитини;
2. Документом, що засвідчує їх особу;
3. Квитанцію про сплату адміністративного збору.

І останнє, що необхідно батькам – це оформити матеріальну допомогу при народженні дитини. Документи для якої можна подати онлайн взагалі не стикаючись з труднощами на сторінках Єдиного державного порталу адміністративних послуг, або ж на сайті Мінсоцполітики. Процедура максимально оперативна та комфортна для батьків, це значна економія часу та фінансових ресурсів.

Ніяких черг, бюрократії та хабарів – це ті сервіси, яких заслуговують наші громадяни. А особливо ті, хто створює родини, народжує та виховує малечу. У кожної людини безліч особистих проблем та питань, але ми зробили усе, аби мінімізувати будь-які труднощі!  

Павло Мороз, заступник міністра юстиції України
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-