Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів чотирьох країн

Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів чотирьох країн

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів низки іноземних держав.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти у послів іноземних держав (за сумісництвом): Республіки Руанда – Ігоря Цезаря, Республіки Сенегал – Амаду Дабо, Демократичної Соціалістичної Республіки Шри-Ланка – Пакіра Мохідіна Амзи та Федеративної Демократичної Республіки Ефіопія – Кума Демекса Токона", - зазначається у повідомленні.

У ході розмови з главою дипломатичної місії Республіки Руанда обговорили питання активізації політичного діалогу між двома державами, а також перспективи розвитку співробітництва в торговельно-економічній сфері. Окрему увагу було приділено співпраці в освітній галузі.

Під час бесіди з послом Республіки Сенегал було відзначено важливість більш тісного співробітництва між Україною та Сенегалом у рамках міжнародних організацій, нарощування двостороннього торговельно-економічного та військово-технічного співробітництва.

Під час зустрічі з послом Демократичної Соціалістичної Республіки Шри-Ланка в Україні Глава держави відзначив суттєве зростання товарообігу між двома державами. У цьому контексті підкреслено актуальність започаткування діяльності Спільної міжурядової українсько-ланкійської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Під час зустрічі з послом Ефіопії було обговорено питання подальшого розвитку торговельно-економічного та військово-технічного співробітництва, а також взаємодії між Україною та Ефіопією у рамках непостійного членства в Раді Безпеки ООН.

Президент України позитивно оцінив рішення керівництва держав, які представляють глави дипломатичних місій, остаточно відмовитися від практики призначення послів в Україні за сумісництвом з резиденцією у Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-