Словацький експерт про

Словацький експерт про "короткозорість" Європи: не можуть розгледіти гібридну війну

Укрінформ
Називаючи тероризм "війною", Європа помилково відволікає увагу від справжньої війни, розв’язаної Росією в Україні та "холодної гібридної війни", яку Кремль веде проти Заходу.

Таку думку у коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив словацький громадський політичний діяч та аналітик Юрай Месік.

"На жаль, в Європі ведеться справжня війна. Застосовуються танки, ведуться обстріли з важкої артилерії, тисячі озброєних людей щоденно вбивають… Ця війна ведеться в Україні – державі, на яку напала Росія... Також інша війна є в Європі: холодна гібридна війна, розв’язана Росією проти Європи і Заходу", - заявив словацький експерт.

На переконання Месіка, це війна, яку "наївні європейці абсолютно недобачають".

"Уся інша воєнна риторика в Європі, особливо що стосується відповіді на нещодавні терористичні атаки, лише слугує засобом задля приховування реальності та маскування справжньої війни, яку називають неадекватними термінами", - вважає словацький аналітик.

Месік також зазначив, що неналежне усвідомлення російської воєнної загрози в Європі сприяє відволіканню уваги в ЗМІ, громадської думки та діяльності політиків від справжніх загроз та ворогів.

Словацький експерт констатував, що така ситуація дуже ефективно використовується російською пропагандою.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-