Шаріна стала жертвою судової сваволі - Amnesty International

Шаріна стала жертвою судової сваволі - Amnesty International

Укрінформ
Судова ухвала стосовно колишньої директорки Бібліотеки української літератури Наталії Шаріної демонструє цілковите презирство російського суду до принципу верховенства права.

Про це заявили у міжнародній правозахисній організації Amnesty Internationa, повідомляє DW

"Цей політизований процес не має нічого спільного з утвердженням справедливості й підкреслює серйозні вади в судовій системі Росії", - заявив заступник директора з питань Європи та Центральної Азії Amnesty International Денис Кривошеєв.

Крім того, правозахисна організація вважає обидва висунених Шаріній обвинувачення необгрунтованими й політично мотивованими. 

За словами Кривошеєва, екс-директорка бібліотеки стала жертвою судової сваволі. "Звинувачення експлуатувало антиукраїнські настрої, які на даний час украй поширені в Росії, а суд просто-таки відхилив головні докази захисту, у тому числі надані свідками свідчення, що поліцейські підкладали заборонені книги в бібліотеку", - наголосив він.

Як повідомлялося, Міщанський суд Москви визнав Шаріну винною в екстремізмі та розтраті коштів і засудив до чотирьох років позбавлення волі умовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-