Після Чорногорії членами НАТО мають стати Україна і Грузія - Геращенко

Після Чорногорії членами НАТО мають стати Україна і Грузія - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що Україна і Грузія мають стати наступними членами НАТО після офіційного вступу до Альянсу Чорногорії.

Про це вона написала у Facebook.

"Ми так радіємо сьогодні за Чорногорію, яка офіційно відтепер - член НАТО! Заявку на членство країна подала в 2015. ...Україна і Грузія мають стати 30 і 31 членом НАТО. Такою я бачу свою мету як політика і саме тому я вже 10 років займаюся політикою - завжди тільки в пронатівській і проєвропейській команді", - написала Геращенко.

Вона зазначила, що вважає катастрофічною помилкою Німеччини і Франції ненадання Україні і Грузії ПДЧ в 2008 році, і "мільйон разів на різних дипломатичних зустрічах говорила публічно цю свою неприємну для наших партнерів і друзів позицію".

За словами Геращенко, вона щиро рада тому, що деякі політики і партійні лідери зробили висновки, змінили позицію і сьогодні є жорсткими й переконаними євроатлантистами. Водночас вона нагадала, що у 2008 році Москва здобула перемогу над нашими євроатлантичними прагненнями тільки тому, що не було справжньої єдності еліт у цьому питанні, і це стало аргументом для Берліна і Парижа, які вагалися.

"Маємо спокутувати цю вину, цей гріх перед українцями і зробити все, аби Україна стала членом НАТО. Докласти надзусиль. Не боятися роздрочити Москву, бо та нас все одно ніколи не залишить в спокої , чи ми йтимемо до НАТО, чи клястимемося в любові балалайок", - переконана перший віце-спікер.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 5 червня, Чорногорія офіційно стає 29-м членом НАТО. Церемонію підняття прапора країни в Брюсселі заплановано на середу, 7 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-