УІНП вимагає притягти до відповідальності міськраду, яка повернула вулицям  комуністичні назви

УІНП вимагає притягти до відповідальності міськраду, яка повернула вулицям комуністичні назви

Укрінформ
Український інститут національної пам'яті звернувся до поліції, прокуратури й СБУ з вимогою вжити заходів до Баштанської міської ради на Миколаївщині, яка повернула комуністичні назви вулицям міста.

Про це повідомила прес-служба інституту.

«25 травня цього року Баштанська міська рада ухвалила рішення, яким змінила назви окремих вулиць, раніше перейменованих у зв’язку з декомунізацією. Так, вулиці Небесної Сотні повернули попередню назву Баштанської республіки, вул. Підпільників ОУН – Васляєва, вул. Д. Боровика – Ватутіна, вул. М. Василенка – Горького. У зв’язку з цим, інститут звернувся до Національної поліції, Генеральної прокуратури та СБУ з проханням розслідувати ситуацію та притягнути винних до відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Також інститут надіслав лист міському голові Баштанки Івану Рубському, де наголосив, що дане рішення суперечить чинному законодавству й закликав призупинити його.

Як повідомлялося раніше, ці вулиці були перейменовані розпорядженням голови Миколаївської ОДА від 21 травня 2016 року згідно з декомунізаційним законодавством як такі, що містили символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-