Порошенко обговорив з Ганом безвіз для України та мінські домовленості

Порошенко обговорив з Ганом безвіз для України та мінські домовленості

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко поінформував комісара Євросоюзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганесса Гана про безпекову ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Сторони відзначили важливість повноцінного виконання Мінських домовленостей, передусім у частині безпеки. Комісар ЄС підтвердив незмінність політики Європейського Союзу щодо невизнання окупації Криму з боку РФ та прив’язку санкційного режиму проти РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співрозмовники також відзначили символічність очікуваного запуску безвізового режиму та завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС. На зустрічі було наголошено на важливості повної імплементації Угоди про асоціацію з метою створення сприятливих умов для інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС, підвищення конкурентоспроможності українських товарів на міжнародних ринках та якості товарів та послуг для українських споживачів.

"Президент підтвердив, що, незважаючи на складні виклики, Україна впевнено рухається шляхом реалізації комплексних реформ", - наголосили у прес-службі.

У свою чергу єврокомісар запевнив, що ЄС залишається надійним партнером України та продовжуватиме надавати необхідну підтримки як у контексті протидії агресії, так і на шляху імплементації внутрішніх реформ.

Водночас сторони погодилися з важливістю забезпечення високого рівня прозорості у діяльності як органів державної влади, так і неурядових організацій у відповідності до європейських стандартів, зазначили у прес-службі Президента України.

Глава держави і єврокомісар також обговорили питання, пов'язані з підготовкою до саміту Україна - Європейський Союз, що відбудеться 13 липня 2017 року в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-