Ган каже, що на незалежність НАБУ надто багато зазіхань

Ган каже, що на незалежність НАБУ надто багато зазіхань

Укрінформ
У Євросоюзі стурбовані політизацією процесу призначення трьох аудиторів Національного антикорупційного бюро України.

Про це заявив під час запуску Антикорупційної програми ЄС у Києві єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган. 

“НАБУ стало однією з історій успіху в боротьбі проти корупції в Україні. Проте ми стурбовані занадто частими спробами підірвати його незалежність та ефективність. В цей час ми стурбовані політизацією процесу призначення трьох аудиторів НАБУ”, - сказав він.

Єврокомісар підкреслив, що призначення аудиторів має відбуватися “прозоро та без затримки, у відповідності до законодавства”. 

Крім того, наголосив єврокомісар, НАБУ також має отримати право на самостійне прослуховування.

Нагадаємо, громадські організації заявили про непрозорість формування списку учасників конкурсу на членство у Раді громадського контролю при НАБУ, який складає "робоча група", існування якої не передбачене законодавством.

Національне антикорупційне бюро оголосило конкурс із формування складу Ради громадського контролю при НАБУ. Конкурс проводиться шляхом рейтингового Інтернет-голосування громадян, які проживають на території України. Подавати документи могли представники громадських об’єднань, статутна діяльність яких пов’язана із запобіганням та протидією корупції.

Рада громадського контролю складатиметься з 15 осіб, відібраних за результатами конкурсу, результати якого мають оприлюднити на офіційному веб-сайті НАБУ 6 червня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-