Реформа міністерств: Саєнко анонсував конкурси на 1000 нових посад

Реформа міністерств: Саєнко анонсував конкурси на 1000 нових посад

Укрінформ
До липня уряд має намір реалізувати пілотний проект з розбудови нової структури низки міністерств.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Стартує функціональне обстеження пілотних міністерств. Сьогодні, 1 червня, відбулась стратегічна сесія "Реформування міністерств: запуск функціональних обстежень". Функціональне обстеження - важливий етап реформи міністерств, за висновками яких буде побудовано нову структуру, відчужено невластиві функції та запроваджено нові посади фахівців з питань реформ", - йдеться в повідомленні.

У липні робочі групи представлять результати своєї роботи. Весь процес відбувається за участю та буде повністю відкритим для громадськості.

"На середину липня маємо вийти на нові структури, реєстри функцій, положення і пропозиції щодо невластивих повноважень. Робота організовуватиметься за участю українських та європейських експертів, за узгодженою методикою та з використанням електронної бази даних. Після цього будуть прозорі та відкриті конкурси на 1000 нових посад, за новими процедурами, підвищеними вимогами та відповідно оплатою праці", - повідомив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

Зазначається, що до робочих груп увійшли представники міністерств, офісів реформ, українські та міжнародні експерти.

"Міністерства мають стати потужними аналітичними центрами, які будуть розробляти та реалізовувати політику у відповідній зоні компетенції", - зазначила заступниця держсекретаря Кабінету міністрів Тетяна Ковтун.

"Ідея полягає в тому, щоб міністерство займалось політикою і тільки політикою", - наголосив у своєму зверненні до робочих груп Валерій Пекар, співзасновник громадянської платформи "Нова країна".

"Це означає, що воно не має займатись послугами, управлінням державною власністю, інспекціями, наглядом та іншими невластивими функціями. Ми мусимо застосовувати найкращі практики урядування найсильніших країн світу", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-