Для запровадження віз з РФ юридичні механізми готові - Мін'юст

Для запровадження віз з РФ юридичні механізми готові - Мін'юст

Укрінформ
Для введення візового режиму Україною з Російською Федерацією готові юридичні механізми, потрібне лише політичне рішення.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко журналістам у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Юридичні механізми готові абсолютно. Це технічний процес. Якщо буде політичне рішення, Україна готова. І я думаю, що ми допоможемо, як команда міністерства юстиції, нашим колегам з МЗС, які будуть фактично фронтувати цей процес, швидко напрацювати рішення уряду на виконання політичних рішень», - заявив Петренко.

На його думку, питання введення візового режиму з РФ «є актуальним, і, як сказав секретар РНБО, «воно навіть уже перезріло».

«Мова йде тільки про тих українців, які мають родичів на території Російської Федерації, щоб не створити для них багато некомфортних речей, або шанс для переслідування з боку спецслужб Російської Федерації. Але з точки зору безпеки України, з точки хору національної безпеки, з точки зору обмеження фактично руху по території України агентів, які масово сюди заїжджають під різними приводами, це було би правильне рішення», -  вважає міністр юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-