Насіров попросився на прийом до глави САП

Насіров попросився на прийом до глави САП

Укрінформ
Відсторонений від обов'язків голови ДФС Роман Насіров поки що не отримав відповіді від правоохоронних органів щодо того, чи буде йому повернуто його закордонний паспорт.

Про це Насіров сказав журналістам по закінченні Національного Молитовного сніданку, в якому він брав участь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Офіційної відповіді досі ще не було. Ми тільки, як і ви, бачимо інформацію на сторінках Фейсбуку... З'явилося якесь звернення стосовно Польщі, такого звернення ніколи не було. Тому я від них чекаю офіційної відповіді», - сказав він.

За словами Насірова, після отримання такої відповіді буде визначено подальші кроки: «бо є ще прокуратура, суд і т.д.»

Насіров також повідомив, що під час молитовного сніданку звернувся до очільника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницького з проханням потрапити до нього на офіційний прийом. За словами Насірова, Холодницький порадив йому звертатися до приймальної громадян.

Крім того, Насіров розповів про те, що у Сполучених Штатах Америки хотів би пройти лікування, і це не займатиме багато часу.

«Це визначений термін. Визначено лікування: тиждень - 10 днів, коли я маю бути відсутній», - сказав він.

При цьому він додав, що, зокрема, в Україні немає певних ліків, якими можна скористатися лише в США. Насіров ще раз запевнив, що не збирається і не хоче ховатися від слідства.

«Навіть тим препаратом, яким треба лікуватися, він взагалі в Україну не поставляється», - сказав Насіров.

Як повідомлялося, детективи НАБУ 2 березня затримали Насірова та повідомили йому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою та службовим становищем).

За версією слідства, Насіров у період з травня 2015 року по березень 2016 року ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у так званій «газовій схемі Онищенка», на загальну суму 2,019 млрд грн.

7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав Насірову нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою застави в розмірі 100 млн грн, яка була внесена 16 березня.

Нещодавно Насіров звернувся до НАБУ з проханням повернути йому закордонний паспорт для виїзду на лікування у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-