Петренко готує позов до Саакашвілі

Петренко готує позов до Саакашвілі

Оновлено
Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко заявив про намір звернутися до суду із позовом проти екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Сааккашвілі щодо захисту честі й гідності.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мною ухвалено рішення подати позов по тих усіх заявах, які робив даний громадянин (Саакашвілі — ред.), щодо захисту честі і гідності - не тільки своєї як українського громадянина, але й усієї нашої команди", - сказав міністр.

За його словами, таке рішення було прийнято після сьогоднішньої акції партії "Рух нових сил", лідером якої є Саакашвілі, під стінами Мін’юсту та заяв колишнього президента Грузії стосовно команди міністерства і його особисто.

Зокрема, Петренко спростував заяву Саакашвілі про нібито небажання Мін’юсту реєструвати, а точніше - змінити назву його партії з “Рух нових сил” на “Рух нових сил Михайла Саакашвілі”.

“Я підтверджую це документально - станом на сьогодні, на дану хвилину, у довідці Департаменту комунікацій та документообігу Міністерства юстиції особисто на моє ім’я зазначено, що жодних документів із назвою партії Саакашвілі “Рух нових сил” щодо зміни назви чи зміни статуту цієї партії у Міністерстві юстиції немає”, - наголосив він.

Очільник відомства також відповів і на заяву щодо того, що Мін’юст незаконно зареєстрував “Блок Михайла Саакашвілі”, який сам екс-президент Грузії не представляє.

“Дійсно, більше року тому група громадян подала пакет документів до Міністерства юстиції. Серед цих громадян був однофамілець Саакашвілі, який долучив паспорт і всі необхідні документи, і подали вони документи щодо реєстрації “Блоку Саакашвілі”. Міністерство юстиції України відмовило в реєстрації даної партії”, - наголосив Петренко.

Він додав, що ці громадяни звернулися до суду, де засідання тривали рік. Справа дійшла аж до Вищого адмінсуду.

“Міхеїл Саакашвілі був обізнаний про цей судовий процес, але він за рік не виявив бажання навіть вступити у справу”, - зауважив міністр.

Петренко розповів, що сьогодні під час акції “Руху нових сил” зустрівся із Саакашвілі та деякими народними депутатами і закликав політиків подати у встановленому законом порядку необхідні документи для зміни назви партії, але зустріч виявилася нерезультативною.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні біля будівлі Міністерства юстиції відбулася акція “Руху нових сил", яку організатори назвали з’їздом партії. На мітингу учасники вимагали зареєструвати їхню політичну силу з новою назвою та скасувати реєстрацію "Блоку Михайла Саакашвілі", який вони називають "фейковим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-