Гройсмана запросили на конференцію YES

Гройсмана запросили на конференцію YES

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у понеділок зустрівся із представниками наглядової ради YES (Ялтинська Європейська Стратегія), під час якої йому передали офіційне запрошення взяти участь у конференції у вересні 2017 року.

Як повідомляє Урядовий портал, Гройсман прийняв запрошення.

«Переконаний, що робота, яку ви робите для України, є надзвичайно важливою та необхідною. Я з задоволенням прийму запрошення участі в YES (Ялтинська Європейська Стратегія) у вересні. Такі заходи, як YES, є дуже важливими, дуже гарний майданчик для обговорення і обміну думками", - сказав Гройсман.

Він поінформував співрозмовників про досягнення уряду упродовж минулого року щодо макроекономічної стабілізації та відновлення економічного зростання, продовження співпраці із МВФ, збільшення удвічі мінімальної заробітної плати в країні.

Прем’єр-міністр також окреслив стратегічні завдання, які стоять перед урядом на 2017 рік, зокрема щодо пенсійної реформи, яка була нещодавно презентована громадськості та передбачає підвищення пенсій для 9 з 12 млн пенсіонерів. Він розповів про плани реформування освіти та охорони здоров'я, а також публічної приватизації. У цьому напрямку уряд має намір започаткувати продаж малих підприємств через електронну систему публічних закупівель ProZorro.

Сторони також торкнулися питання ситуації на Донбасі, де не припиняються обстріли з боку бойовиків. Гройсман підкреслив, що Україна віддана виконанню Мінських домовленостей та наголосив, що санкції відносно російської сторони мають бути збережені, допоки вона не виконуватиме взяті на себе у рамках угод зобов'язання.

У зустрічі взяли участь президент Польщі (1995-2005) Александр Квасьнєвський, президент Європейського парламенту (2002-2004) Пет Кокс, прем’єр-міністр Швеції (1991-1994) Карл Більдт, високий представник зі спільної зовнішньої та безпекової політики Європейського Союзу (1999-2009) Хав’єр Солана, віце-президент Havas Group та виконавчий співпрезидент Havas Worldwide Стефан Фукс, засновник YES, групи EastOne Віктор Пінчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-