Україна і Чехія обговорили співпрацю в оборонці

Україна і Чехія обговорили співпрацю в оборонці

Укрінформ
Чеська Республіка підтримує територіальну цілісність України та продовжує співпрацю з нашою державою в багатьох сферах.

Про це заявив у понеділок міністр оборони Степан Полторак під час спілкування з журналістами після зустрічі зі своїм чеським колегою Мартіном Стропніцьким, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас відбулася дуже конструктивна розмова. Під час зустрічі ми розглянули ряд безпекових питань в світі та Україні. Я поінформував свого колегу про порушення Росією Мінських домовленостей. Ми обговорили питання співпраці, ми обговорили питання спільної участі наших відомств в багатонаціональних навчаннях. Ми розглянули співпрацю у питаннях фахової підготовки наших спеціалістів та Збройних сил Чеської Республіки. А також напрями підготовки сил спеціальних операцій та снайперів», - наголосив Полторак.

За його словами, зустріч можна оцінити як високоефективну, конструктивну і корисну. Полторак подякував колезі за підтримку та співпрацю.

Міністр оборони Чехії, у свою чергу, ще раз підтвердив, що Чехія ніколи не визнає анексію Криму та агресію Росії на сході України. Він підкреслив, що це порушення міжнародного права, тому Чехія підтримає Україну в цій складній ситуації.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-