Аудитор для НАБУ: Кабмін назвав свого представника

Аудитор для НАБУ: Кабмін назвав свого представника

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів обрав аудитором Національного антикорупційного бюро України від уряду Михайла Всеволодовича Буроменського.

Про це сказав на засіданні уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Шляхом обговорення кандидатів на позачерговому засіданні ми дійшли згоди, що такою кандидатурою може бути кандидат Буроменський Михайло Всеволодович. Після обговорення це питання внесено на розгляд урядовців і прийнято одноголосно. Це означає, що ми вважаємо визначеним членом комісії зовнішнього контролю для проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України Буроменського Михайла Всеволодовича", - сказав Гройсман. 

Він також зазначив, що на наступний рік процедура обрання кандидата на аудит ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України знову буде проведена. 

"Рішення уряду ухвалено, воно буде оформлено протягом трьох днів Міністерством юстиції, Секретаріатом Кабінету Міністрів відповідно до регламентних вимог. На цьому ми завершуємо роботу відбору. Хочу підкреслити, що аудит НАБУ проводиться щорічно і на наступний рік ми маємо розпочати подібну процедуру. До нас цю процедуру ніхто не проводив, а отже ми проводили її вперше", - зазначив Гройсман. 

Як повідомляв Укрінформ, загалом до співбесіди було допущено 12 кандидатів у аудитори НАБУ від уряду, серед яких семеро громадян України та п'ятеро іноземців. 

24 травня глава уряду та члени Кабінету міністрів провели 10 співбесід із претендентами. Співбесіди з іноземцями, а серед них були громадяни США, Італії та Кіпру, проходили за допомогою скайп-зв'язку. Однак з двома кандидатами зв'язатися не вдалося, і співбесіду з ними перенесли.

Згідно з українським законодавством, до комісії, яка має здійснювати аудит НАБУ, по одному представнику делегують Президент, Верховна Рада і уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-