Геращенко розказала, як Пєсков «схрестив» коштовний бренд з георгіївською стрічкою

Геращенко розказала, як Пєсков «схрестив» коштовний бренд з георгіївською стрічкою

Укрінформ
Так звана георгіївська стрічка є елементом гібридної війни, і їй не місце в Україні, вважає перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

Таку думку вона висловила на своїй сторінці у Facebook.

"Спікер Андрій Парубій підписав закони про 75% української на ТБ і заборону "георгіївської стрічки", яка не має жодного відношення до перемог українців і інших народів над нацизмом, але є символом "русской весны". Немає жодного сумніву, що президент в найближчий час підпише ці закони, і вони вступлять в дію", - зазначила вона. 

Геращенко підкреслила, що на фото її дідів, які в лавах Червоної Армії пройшли всю війну, немає жодних стрічок, як і на інших архівних фото наших воїнів, які звільнили світ від нацизму.

"Зате з цією стрічкою, заплетеною в косу, якось з'явилася на засідання мінської групи одна з "прєдставітєлєй рєспублік". А ще у серпні 2014-го, коли наших хлопців розстрілювали під Іловайськом, а в Мінську шли перші драматичні переговори "нормандської четвірки", прес- секретар Путіна ходив коридорами палацу Лукашенка з дорогою брендовою сумкою, до якої була причеплена ця маскарадна стрічка... Нею були обв'язані - перев'язані всі ці гіві-мотороли, обвішані потішними медалями за цілком реальні воєнні злочини - за вбивства українських солдатів і цивільного населення", - нагадала Геращенко.

Вона також підкреслила: "Ця стрічка - добре продумана частина маскараду, елемент гібридної війни. І в Україні їй не місце". 

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Андрій Парубій 26 травня підписав закони про заборону георгіївської стрічки та про мовні квоти на телебаченні.

Верховна Рада 16 травня ухвалила закон про внесення доповнення до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки.

23 травня парламент ухвалив в цілому Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо мови аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації", який встановлює обов’язкову частку україномовного контенту на загальнонаціональних телеканалах в обсязі 75%.

У четвер, 25 травня, Верховна Рада відмовилася скасувати рішення про мовні квоти на ТБ та про заборону георгіївської (гвардійської) стрічки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-