Безвізові подорожі: Порошенко окреслив завдання для МЗС

Безвізові подорожі: Порошенко окреслив завдання для МЗС

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості забезпечення належного захисту прав та інтересів українців, які поїдуть до Європи, скориставшись можливістю безвізового режиму.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному порталі Президента. 

«Безвіз передбачає, що багато людей виїдуть за кодон вперше і наші дипломатичні та консульські установи мають бути повністю готовими до забезпечення захисту їх інтересів», - звернувся Президент до міністра закордонних справ Павла Клімкіна.

Зазначається, що під час наради в рамках робочої поїздки до Волинської області Президент окреслив низку питань, які мають бути вирішені для створення належних умов для реалізації громадянами України права на безвізове відвідування країн Європейського Союзу на міжнародних пунктах пропуску через кордон.

Глава держави наголосив на важливості вдосконалення прикордонного та митного контролю, модернізації інфраструктури пунктів пропуску, сказано в повідомленні.

Крім того, зазначається, що важливим є вирішення проблемних питань під час видачі закордонних паспортів. Президент наголосив, що потрібно проаналізувати нормативну базу і підстави для видачі закордонних паспортів громадянам, які знаходяться на окупованих територіях або в Криму.

Окрім того, повідомляється, Порошенко підкреслив, що прикордонні пункти пропуску мають бути облаштовані належним чином і кошти на їх модернізацію може виділити місцева влада. 

Глава держави також зазначив, що Україна має позитивний досвід щодо гармонізації українського і європейського законодавства. 

Як значиться у повідомленні, Президент звернувся до МЗС з проханням долучитися до цього процесу і надати йому на затвердження графік дорожньої карти: що і коли ми маємо забезпечити у процесі гармонізації законодавства з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-