Гройсман: Треба пришвидшити переговори з коаліцією щодо нового міністра агрополітики

Гройсман: Треба пришвидшити переговори з коаліцією щодо нового міністра агрополітики

Укрінформ
Уряд має пришвидшити переговори з парламентською коаліцією щодо кандидатури на посаду міністра аграрної політики та продовольства.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам потрібно розпочати консультації з коаліцією щодо ухвалення рішення українським парламентом і щодо відставки міністра, і щодо можливої кандидатури, яка буде внесена на розгляд парламенту та проголосована для того, щоб ухвалити рішення про нового міністра", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що міністр аграрної політики Тарас Кутовий повідомив про свій намір залишити посаду і повернутись до робити в інвестиційній сфері, якою він займався раніше. Гройсман вважає Кутового надійним та професійним міністром."Це рішення не було спонтанним для нього", - додав глава уряду.

Гройсман висловив Кутовому вдячність за спільну роботу над питаннями розвитку і реформування аграрного сектору. "Глибоко переконаний, що він і надалі буде співпрацювати з урядом, в тому числі з офісом реформ", - додав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Кутовий 23 травня написав заяву про відставку з посади міністра агрополітики. За його словами, надалі він планує повернутись до роботи в інвестиційній сфері.

Кутовий також звернувся до народних депутатів з проханням поставитися з розумінням до його заяви й підтримати відставку.

Кутовий був призначений міністром аграрної політики та продовольства у квітні 2016 року. На той момент він був членом фракції "Блок Петра Порошенка" і очолював Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики і земельних відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-