Петренко вважає дії Інтерполу політично мотивованими

Петренко вважає дії Інтерполу політично мотивованими

Укрінформ
Дії Інтерполу, коли знімаються з розшуку особи, обвинувачені в економічних злочинах, викликають дуже багато запитань і є політично мотивованими.

Про це в ефірі "5-го каналу" заявив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Насправді є і момент політики в діяльності Інтерполу, на жаль, останніми роками, тому що це міжнародна організація, яка складається з країн-членів відповідної конвенції. І коли деякі країни, в тому числі і Російська федерація, яка вже протягом кількох років грубо порушує міжнародне законодавство і не видає злочинців по запитах України чи інших країн, і фактично утримує їх на своїй території, а при цьому має мандат і може впливати на прийняття рішень в Інтерполі, то політика там з’явилася, і це погано. Тому що для такої структури не повинно бути політики, має бути винятково юриспруденція і закон", − зазначив Петренко.

За його словами, Генеральна прокуратура України буде приймати заходи щодо відновленню у розшуку осіб, проти яких ведуться інтенсивні розслідування.

"Дії Інтерполу, коли він з невідомих мотивів знімає з розшуку осіб, яких звинувачують в економічних злочинах, м'яко кажучи викликають дуже багато запитань", - підкреслив міністр.

Нагадаємо: раніше Інтерпол припинив розшук колишнього президента України Віктора Януковича, а також екс-главу його адміністрації – Андрія Клюєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-