Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Усіма способами боротися за уми громадян на окупованих територіях

Усіма способами боротися за уми громадян на окупованих територіях

Блоги
Укрінформ
Взяла участь в міжнародній конференції «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», ініційованій Мінінформполітики.

Відстоюю позицію, що ми маємо боротися за деокупацію, демілітарізацію і реінтеграцію окупованих територій, а не відмовлятися від територій і людей, як це пропонують в своїх законах певні політичні сили.

Важливим елементом реінтеграції є встановлення миру, безпекова, гуманітарна компоненти, і, звичайно, інформаційна політика.

За моїми даними з певних джерел, яким я довіряю, на окупованих територіях лише 15% громадян вважають, що мають достатньо знань про справжню ситуацію в Україні. Інші говорять про брак інформації. Там не працюють українські ЗМІ, а люди вже 3 роки знаходяться в російській окупації і в полоні російської пропаганди. Тому маємо усіма способами боротися за уми громадян на окупованих територіях. Своє бачення цієї роботи представила на конференції.

P.S. До речі, російська пропаганда розповсюджується щонайменше 40 мовами світу у 160 країнах, і це серйозний виклик не лише для України, але і для країн-членів ЄС та країн G-7. Росія активно працює, в тому числі через нафторублі, з різними радикальними правими і лівими рухами, втручається у вибори і референдуми, аби дискредитувати європейські цінності, спричинити внутрішні конфлікти всередині країн ЄС й інститутів. Добре, що ЄС і світ починають більш серйозно ставитися до інформаційних загроз з боку РФ. Отже, маємо координувати наші зусилля у боротьбі з російською пропагандою з нашими партнерами з країн ЄС і G-7.

Ірина Геращенко
FB
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-