Росія у Мінську

Росія у Мінську "гне" свою лінію та блокує процес переговорів - Моцик

Укрінформ
Представники української сторони у Тристоронній контактній групі Євген Марчук та Олександр Моцик відзначають затягування і блокування Росією Мінського процесу. 

Про це вони заявили під час круглого столу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи Олександр Моцик зауважив, що Мінський процес просувається складно.

"Складно з однієї причини - нинішня російська влада не хоче бачити Україну незалежною, демократичною державою. Скоріше, хоче бачити територію повністю контрольованою Росією і використовувати, звичайно, цю територію у своїх геополітичних цілях... Звичайно, нинішня російська влада, Путін будуть продовжувати свою лінію. Важко сказати, що ситуація зміниться завтра чи післязавтра", - сказав він.

Моцик пояснив, що складність у просуванні Мінського процесу полягає у небажанні Росії такого врегулювання, яке привело б до відновлення територіальної цілісності і суверенітету України на всій території.

У свою чергу представник України у робочій підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук зазначив, що протягом останніх трьох-чотирьох раундів переговорів безпекової групи у Мінську дуже чітко проявилася позиція Росії по затягуванню і блокуванню всього процесу.

"Дуже добре видно, що пауза, яка є такою непростою для Путіна, зі Сполученими Штатами, заповнюється повним блокуванням, практично, переговорного процесу по безпековій групі", - сказав Марчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-