Цього тижня Рада розгляне склад номінаційної комісії НКРЕКП

Цього тижня Рада розгляне склад номінаційної комісії НКРЕКП

Укрінформ
Цього тижня у Верховній Раді має відбутися розгляд питання складу номінаційної комісії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Про це заявив голова фракції "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов під час програми "Свобода слова" на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже на цьому тижні, я впевнений, ми зможемо розглянути питання номінаційної комісії НКРЕКП. Це теж важливе кадрове питання, бо воно на сьогодні проходить в комітети", - сказав він.

Герасимов також висловив сподівання, що найближчим часом у Раді буде розглянуто питання аудитора НАБУ.

Як повідомляло агентство, Президент України Петро Порошенко підписав 23 листопада 2016 року закон "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" (НКРЕКП).

Відповідно до закону, Комісія складатиметься із семи осіб, які призначаються і звільняються указом президента. Новий закон передбачає, що заміна чинних членів НКРЕКП на нових проходитиме в три етапи: перших трьох повинні змінити не пізніше шести місяців з моменту набуття чинності закону, ще двох – не пізніше 12, решту – не пізніше, ніж через 18 місяців.

Членів НКРЕКП обиратиме номінаційна комісія у складі п'яти осіб: двох представників делегує президент, двох – парламент (від комітету ПЕК і комітету ЖКГ), одного – Кабінет Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-