Україна vs Росія: трибунал ООН з морського права затвердив календар дебатів

Україна vs Росія: трибунал ООН з морського права затвердив календар дебатів

Укрінформ
Арбітражний трибунал за позовом України проти Росії щодо порушення РФ положень Конвенції ООН з морського права затвердив правила процесу, у тому числі встановивши певні часові рамки в процесі.

Про це йдеться у повідомленні Постійної палати третейського суду в Гаазі.

"12 травня Трибунал арбітражу, ініційованого Україною проти РФ щодо "спору стосовно державних прибережних прав у Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці", провів першу процедурну зустріч. В рамках зустрічі Трибунал обговорив зі сторонами процедуру арбітражу, в тому числі календар усних та письмових судових дебатів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після цього 18 травня Трибунал затвердив Процедурні правила, які оприлюднені на сайті суду.

Згідно з правилами, українська сторона до 19 лютого 2018 має подати меморандум, який міститиме факти, на які опирається Україна.

Повідомляється також, що Трибунал складається з п'ятьох суддів, серед яких представники з Кореї, Алжиру, Мексики, Росії та Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2016 року Україна ініціювала арбітражне провадження проти Російської Федерації відповідно до Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права 1982 року з метою захисту своїх прав як прибережної держави в прилеглих до Криму морських зонах в Чорному морі, Азовському морі та Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-