Мер Дніпра передасть родичам листи заручників, яких нині утримують у Макіївській колонії

Мер Дніпра передасть родичам листи заручників, яких нині утримують у Макіївській колонії

Укрінформ
Міський голова Дніпра Борис Філатов передасть листи рідним полонених військовослужбовців ЗСУ з Макіївської виправно-трудової колонії, в якій утримуються наразі 47 осіб.

Про це Філатов заявив під час брифінгу у Дніпровській міськраді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зокрема це Кропивницький, село Шевченкове, Кам’янка Дніпровська Запорізької області, Кривий Ріг, селище Радужне Криворізького району, Знам’янка Кропивницької області, Бердянськ і Дніпро Це особисті листи. Після сьогоднішнього брифінгу я зв’яжуся з рідними та близькими, і всі люди, які місяцями чекають вісточку від своїх синів, отримають від них листи», - сказав  Філатов.

Зрозуміло, що він ці листи не читав, єдиний лист, зміст якого Філатов знає, – це лист директорові заводу Петровського з проханням зберегти робоче місце за людиною, що зараз перебуває в полоні.

Він зазначив, що певні політичні сили намагаються спекулювати на цьому питанні. Останнім часом з’явилось багато таких, які запевняють, що в них є канали зв’язку з полоненими як військовослужбовцями, так і цивільними, що перебувають на окупованих територіях в «ЛНР», «ДНР», і намагаються використати це в своїх цілях політичної боротьби.

Він не став вдаватися у подробиці, як саме йому вдалося встановити такий зв’язок, адже був причетний до визволення українських полонених з 2014 року. Єдине, що сказав, так це те, що використовувався канал, пов'язаний з Червоним Хрестом.

Також Філатов наголосив, що будь-який збір коштів, продуктів та іншого для військовополонених – не більше, ніж фейк. Завдяки тому ж Червоному Хресту полонені зможуть отримати все необхідне (28 пунктів) для задоволення першочергових потреб. «Список цей невибагливий і стандартний, тому ми зможемо це забезпечити», - сказав Філатов, додавши, що міськрада Дніпра й надалі лишатиметься єдиним «зв’язковим» між колонією та родичами, які зможуть так само передати полоненим листи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-