Прокуратура підготувала проекти повідомлень про підозру Сталіну і Берії

Прокуратура підготувала проекти повідомлень про підозру Сталіну і Берії

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим підготувала проекти повідомлень про підозру за депортацію кримських татар Йосипу Сталіну і Лаврентію Берії.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

«На сьогоднішній день прокуратура АР Крим зібрала достатньо доказів для повідомлення про підозру і на даний час підготовлено проекти повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 442 КК України Сталіну Йосипу Віссаріоновичу та Берії Лаврентію Павловичу», - цитує прес-служба прокурора АР Крим Гюндуза Мамедова.

«Це тільки початок, нами в рамках даного досудового розслідування будуть встановлені інші учасники, попередньо нами встановлені безпосередні виконавці даного злочинного наказу», - додав він під час сьогоднішньої зустрічі з генпрокурором.

Уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілев, який також був запрошений на зустріч, зазначив, що давно вже наполягав на проведенні такого розслідування, проте це стало можливим лише після Революції Гідності. За його словами, це дуже велика моральна підтримка для кримськотатарського народу, який знову опинився в умовах окупації. Також він нагадав, що Верховна Рада визнала депортацію кримськотатарського народу актом геноциду.

Начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих прокуратури та підтримання державного обвинувачення АР Крим Світлана Блудова підписала повідомлення про підозру у злочині депортації кримськотатарського народу та представників інших національностей з території Кримської АРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-