У Януковича достатньо часу, щоб подумати над судом присяжних - прокурор

У Януковича достатньо часу, щоб подумати над судом присяжних - прокурор

Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович має достатньо часу, щоб вирішити, чи скористається він своїм правом на суд присяжних.

Про це на брифінгу у четвер заявив прокурор ГПУ Роман Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що він може ухвалити це рішення до 29 травня. На мою думку, до наступного судового засідання у нього є ще багато часу для цього. Я вважаю, що це має бути його рішення, ніхто не повинен на нього тиснути або вирішувати це питання за нього. Так, Янукович має право на здійснення відносно нього провадження судом присяжних. Тож 29 травня ми і побачимо, чи злякається він суду присяжних, чи ні", - сказав Кравченко.

Він також зазначив, що Янукович може поінформувати про свій намір скористатися або не скористатися своїм правом на суд присяжних у будь-який зручний для нього спосіб.

"Янукович може повідомити про намір скористатися або не скористатися своїм правом на суд присяжних у будь-який достатній і можливий для нього спосіб. Можна і листом через своїх захисників, він же на постійному зв'язку з ними", - додав Кравченко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Оболонський районний суд м. Києва продовжив підготовче засідання за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді. Воно продовжиться 29 травня.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-