Уряд пришвидшить будівництво другої черги Меморіалу жертв Голодомору - прем'єр

Уряд пришвидшить будівництво другої черги Меморіалу жертв Голодомору - прем'єр

Укрінформ
Уряд пришвидшить роботу щодо будівництва другої черги Національного музею "Меморіал жертв Голодомору".

Таке завдання поставив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабміну у четвер, повідомляє Урядовий портал.

"Що стосується проекту (будівництва другої черги Меморіалу жертв Голодомору), для нас принципово важливо його реалізувати. Дуже важливо, щоб ми мали чіткий календарний план діяльності і чітку відповідальність, хто за що відповідає. І я би хотів, щоби ми дуже швидко розпочали реалізацію. Звісно, ми поважаємо думку митців, архітекторів – усіх, хто долучений до цього проекту, але треба рухатися швидко. Десятиріччями цю трагедію замовчували, і наш обов'язок перед усіма поколінням у минулому і в майбутньому це зробити", – наголосив Гройсман.

Він зауважив, що десятиріччями цим питанням в країні ніхто не займався. Питання будівництва Меморіального комплексу буде знову розглянуто на засіданні уряду наступного тижня для ухвалення необхідних оперативних рішень.

"Розтягувати це ще на десятки років ніхто не збирається. Ми зробимо цей меморіал - якісно, раціонально і з великою шаною і повагою до нашої історії", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він висловив переконання, що спорудження такого Меморіалу увічнить пам'ять 8 млн невинних жертв Голодомору, 2,5 млн з яких – діти, та слугуватиме збереженню історичної пам'яті для майбутніх поколінь.

"Наша історія, наша культура – це питання номер один, це той фундамент, на якому ми можемо будувати міцну економіку, міцну державу", - наголосив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-