У БПП пояснили провал голосування за постанову про санкції проти Януковича

У БПП пояснили провал голосування за постанову про санкції проти Януковича

Укрінформ
Народні депутати відмовилися ухвалити проект постанови "Про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності" через юридичну недосконалість документа.

Про це журналістам розповів перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця постанова негативна, вона дасть можливість у Європейському суді з прав людини фігурантам постанови сильну позицію і дасть можливість вигравати там справи”, - сказав він, посилаючись на застереження юристів.

Кононенко зауважив, що, з одного боку, постанова "декларативна" - її важко використати, хоча політично вона "дуже важлива".

Як повідомляв Укрінформ, депутати на засіданні у четвер не підтримали проект постанови "Про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності". Відповідне рішення підтримали лише 202 парламентарії з мінімально необхідних 226 голосів. Також депутати двічі не проголосували за повернення до розгляду цього проекту постанови, тож вона вважається відхиленою.

За результатами поіменного голосування, за проект постанови проголосували 65 депутатів з БПП, стільки ж - від "Народного фронту", 24 позафракційні, 21 - від "Самопомочі", 10 - від "Батьківщини", 17 - від Радикальної партії. Жодного голосу не дали "Опозиційний блок", групи "Відродження" і "Воля народу".

Згідно з проектом постанови, санкційний список налічував 21 особу на чолі з екс-президентом Віктором Януковичем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-