Габріель і Тіллерсон обговорили ситуацію в Україні

Габріель і Тіллерсон обговорили ситуацію в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель і держсекретар США Рекс Тіллерсон на зустрічі у Вашингтоні обговорили ситуацію в Україні, Сирії, відносини з Росією та інші питання.

Про це кореспондент Укрінформу в ФРН повідомляє з посиланням на прес-службу німецького зовнішньополітичного відомства.

"Це була надзвичайно добра розмова. ... Ми говорили, звичайно ж, про ситуацію в Україні, Сирії, Іраку, про наші відносини з Росією, про різні конфлікти, з якими ми повинні справлятися разом", - заявив Габріель після переговорів з американською колегою.

Він підкреслив, що переговори були корисні і показали схожість позицій з багатьох питань – і за викликами, і за методами їх вирішення.

Крім того, Габріель звернувся з проханням до американської сторони вплинути на турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана, який як і раніше не дає згоди на відвідування німецькими депутатами солдатів бундесверу на базі ВПС Інджирлік в Туреччині. Сам Ердоган днями зустрічався у Вашингтоні з президентом Дональдом Трампом.

Програмою візиту делегації МЗС ФРН заплановано зустрічі з іншими представниками адміністрації США, в тому числі радниками президента з питань безпеки, а також відвідування Пітсбурга.

Це другий візит у Вашингтон Габріеля за 3 місяці перебування його на посаді керівника МЗС. Він став першим іноземним міністром МЗС, зустрівся з Тіллерсоном у Вашингтоні після призначення на посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-