Комітет Ради ще не брався за законопроект про Антикорупційний суд — Ємець

Комітет Ради ще не брався за законопроект про Антикорупційний суд — Ємець

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя ще не розглядав законопроект про Антикорупційний суд, тому його позиції з цього питання ще немає.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив перший заступник голови комітету Леонід Ємець (фракція "Народний фронт").

"Наш комітет, профільний, ще законопроект не розглядав, тому позиції комітету на сьогодні з цього приводу не існує", - сказав він.

Ємець також роз'яснив ситуацію щодо того, що цей законопроект нібито рекомендовано зняти з реєстрації через його "неконституційність".

"В законі про судоустрій і статус суддів вказано, що Президент ліквідовує та створює суди за поданням Вищої ради правосуддя, вносить законопроект до парламенту. Власне, сьогодні ми маємо закон про судоустрій і статус суддів, в якому вже передбачено створення Антикорупційного суду. На жаль, в самому тексті закону теж написано, що створюється Антикорупційний суд. Я думаю, що це і стало підставою, але я не впевнений, на якій підставі Регламентний комітет ухвалив рішення про те, що він не відповідає Конституції", - зазначив він.

Раніше Голова ВР Андрій Парубій з посиланням на профільний комітет заявив, що оскільки законопроект про Антикорупційний суд поданий не Президентом, то він має бути знятий з реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-