Яценюк після зустрічі в МВФ сказав, чого фонд чекає від України

Яценюк після зустрічі в МВФ сказав, чого фонд чекає від України

Укрінформ
Головне очікування Міжнародного валютного фонду від співпраці з Україною полягає в послідовності та передбачуваності дій уряду щодо реалізації реформ та поліпшення національної економіки.

Про це розповів у середу екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Послідовність в нашій економічній політиці – це те, чого від нас очікують наші партнери. Послідовність і передбачуваність", - підкреслив український політик після переговорів в центральному офісі МВФ у Вашингтоні.

У цьому зв'язку він нагадав, що Уряд України в середу представив пенсійну реформу, яка "заслуговує на дуже серйозну увагу з боку членів парламенту, щоб розібратися й підтримати цю реформу".

Яценюк звернув увагу, що зараз оціночна місія Фонду прибула до Києва.

"Ми будемо очікувати рішення місії МВФ, тому що вони повинні разом з урядом подивитися всі законопроекти, промоніторити виконання Україною програми", - зауважив політик.

Він уточнив, що після того, як місія відпрацює, буде видно остаточний результат, "чи відповідають прийняті пакети законів правильним економічним реформам, або ж там треба внести певні корективи".

Водночас, він висловив сподівання на позитивне рішення Фонду щодо продовження програми для України.

"Те, що я чув від уряду, те що я чув від прем'єра і президента, вселяє надію", - зазначив Яценюк. Далі, за його словами, політичному класу в Україні треба брати на себе відповідальність та рухати реформи далі, щоб розвивати економіку.

Колишній глава уряду також звернув увагу, що в Україні популісти розводять полеміку про недоцільність брати кредити у МВФ.

"Фонд точно без нас проживе, але чи ми проживемо без нього? Покажіть мені, як? Може у когось є альтернативний план?" – наголосив політик.

У цьому зв'язку він підкреслив, що для проведення подальших реформ в Україні потрібна зовнішня допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-