Керівників політпартій суди

Керівників політпартій суди "притягнули" вже 57 разів

Укрінформ
Судові інстанції винесли 57 рішень про притягнення до адміністративної відповідальності керівників і уповноважених осіб політичних партій за матеріалами від НАЗК.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"На сьогодні судові інстанції винесли 57 рішень про притягнення до адміністративної відповідальності керівників (уповноважених осіб) політичних партій за матеріалами від Національного агентства з питань запобігання корупції", - йдеться у повідомленні.

За даними Департаменту з питань запобігання політичній корупції НАЗК, матеріали до судового розгляду надсилалися за порушення встановленого порядку, строків або порушення встановлених вимог подання звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру та за  порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії.   

Як поінформували в НАЗК, серед останніх винесених судових постанов - рішення щодо  керівників та уповноважених осіб "Партії рішучих громадян", "Соціалістів", "Української республіканської партії", "України вперед", "Зелених України", "Європейської партії України" тощо.  

Наразі  на розгляді у судах перебуває ще 8 протоколів, складених Національним  агентством на керівників та уповноважених осіб політпартій за результатами аналізу звітів політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. Ще 21 адміністративний протокол складено та направлено до судових інстанцій, але дата та час призначення судових засідань  поки ще не відома, поінформували в НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-