Санкції РНБО стосуються також слідчих і суддів

Санкції РНБО стосуються також слідчих і суддів

Укрінформ
Указ Президента про введення в дію рішення РНБО щодо санкцій проти Росії також стосується слідчих і суддів, які причетні до незаконних дій щодо громадян України.

 Про це поінформував на брифінгу секретар РНБО України Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Санкції застосовані, зокрема, проти громадян РФ, які причетні до незаконного переслідування українських громадян. Це стосується слідчих та  суддів, які виносили незаконні вироки щодо українських громадян, що незаконно утримуються на території РФ", - сказав Турчинов.

За його словами, ще один санкційний блок пов'язаний із санкціями проти юридичних осіб, які загрожують інформаційній безпеці нашої країни.

Санкції також застосовуватимуться до осіб, які причетні до проведення незаконних виборів до російської Держдуми на території окупованого Криму, до юридичних осіб, розташованих на території окупованого Криму, які працюють за російським законодавством. 

Як повідомляв Укрінформ, згідно з Указом Президента України №133/2017 обмежувальні санкції відповідно до рішення РНБО передбачають заборону інтернет-провайдерам надання послуг з доступу користувачам мережі Інтернет до ресурсів сервісів "Mail.ru" та соціально-орієнтованих ресурсів "Вконтакте" та "Одноклассники".

Крім того, санкції введені проти ТОВ "Яндекс" (Москва) і "Яндекс.Україна", російських компаній розробників-антивірусів "Лабораторія Касперського" і "Доктор Веб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-