У санкційному списку РНБО -

У санкційному списку РНБО - "Оплот", "Сомалі" й російські казаки

Укрінформ
Обмежувальні санкції відповідно до рішення РНБО України стосуються і низки незаконних збройних формувань (НЗФ) на Донбасі та російських казачих організацій.

Про це свідчить список юридичних осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), опублікований на сайті глави держави.

Так, під однорічні санкції (блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном; зупинення фінансових операцій; заборона діяльності на території України) потрапили наступні НЗФ: батальйон "Зоря", батальйон "Кальміус", батальйон "Оплот", "бригада "Прізрак", батальйон "Смерть", батальйон "Сомалі", батальйон "Спарта". 

Водночас обмежувальні заходи введені проти НЗФ  "Козацька національна гвардія", міжнародного союзу громадських об’єднань "Всевелике військо донське" на чолі з М.Козіциним, казача спільнота "Братина", а також щодо низки громадських рухів "руской весни", як то "Новоросія", "Русский выбор".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко указом від 15 травня ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року про запровадження санкцій проти Росії. До санкційного списку потрапили 1228 фізичних осіб та 468 - юридичних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-