Комерційний облік компослуг Рада відправила на

Комерційний облік компослуг Рада відправила на "друге коло"

Укрінформ
Верховна Рада не змогла ухвалити закон «Про комерційний облік комунальних послуг» і відправила законопроект №4901 на повторне друге читання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за таке рішення проголосували 245 депутатів.

Цей законопроект регулює відносини щодо комерційного обліку послуг з постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання.

Проект закону передбачає обов'язкове обладнання усіх будівель, що приєднані до зовнішніх теплових мереж (крім мереж систем автономного теплопостачання), зовнішніх мереж гарячого водопостачання (крім мереж систем автономного гарячого водопостачання), зовнішніх водопровідних мереж (крім мереж систем автономного водопостачання) будинковими вузлами обліку, відповідно, теплової енергії та води. Проект передбачає, що саме такі вузли обліку будуть використовуватися для комерційного обліку відповідних комунальних послуг.

Проект передбачає, що обладнання будинковими вузлами обліку існуючих будівель зобов'язаний провести оператор відповідних зовнішніх мереж у термін:

1) нежитлових будівель - до 1 жовтня 2017 року;

2) житлових будівель - до 1 жовтня 2018 року.

Законопроект також передбачає запровадження внесків за встановлення, обслуговування та заміну будинкових вузлів обліку. На думку авторів документа, це встановлює справедливий порядок, який покладає на мешканців тільки ті витрати, що стосуються їх будинку.

Автори законопроекту переконані, що забезпечення обов'язкового приладного комерційного обліку не дасть змоги суб'єктам господарювання у сферах природних монополій перекладати понаднормативні втрати в мережах на споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-