Фріз каже, що Рада сьогодні продемонструвала здатність до самоочищення

Фріз каже, що Рада сьогодні продемонструвала здатність до самоочищення

Укрінформ
Народний депутат Ірина Фріз вважає, що, проголосувавши за зняття депутатських повноважень з Андрія Артеменка, Верховна Рада продемонструвала здатність до самоочищення.

Таку думку Фріз висловила на своїй сторінці у Facebook

"Парламент 244 голосами "за" ухвалив постанову про зняття депутатських повноважень з депутата Артеменка, який звинувачується у державній зраді. Сьогодні Верховна Рада продемонструвала здатність до самоочищення", - написала нардеп. 

За її словами, тепер слово за слідством та судом.

Фріз також зауважила, що з першого дня скандалу з передачею в Адміністрацію Білого Дому так званого "плану Артеменка" була прихильницею жорсткої правової реакції на такі антиукраїнські дії, що є ганьбою не лише народного депутата України, але й громадянина. 

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 16 травня достроково припинила депутатські повноваження Андрія Артеменка, якого Президент позбавив українського громадянства своїм указом.

Голова ВР Андрій Парубій, коментуючи прийняте рішення, зазначив, що в цьому немає жодного політичного підтексту, адже народний депутат не може бути громадянином іншої держави.

Напередодні профільний Комітет з питань регламенту та організації роботи ВР рекомендував депутатам розглянути питання щодо Артеменка в сесійній залі.

29 квітня Президент позбавив Артеменка громадянства України відповідним указом. Артеменко оскаржив це рішення у Вищому адміністративному суді України. 

Раніше Артеменко, який був членом фракції Радикальної партії, опублікував в американській пресі так званий мирний план щодо України, в якому, зокрема, пропонував здати Крим. Після цього він був виключений зі складу фракції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-