Гройсман прагне історичної правди з Ізраїлем через активний діалог

Гройсман прагне історичної правди з Ізраїлем через активний діалог

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман виступає за активний суспільний діалог із Ізраїлем щодо встановлення правди щодо трагічних сторінок спільної історії.

Про це він сказав під час зустрічі із Прем’єр-міністром Ізраїля Беньяміном Нетаньягу, що відбулася у рамках офіційного візиту до цієї країни, повідомляє Урядовий портал.

"Між нашими країнами є багато спільного: спільна історія, на превеликий жаль, спільні трагедії, але я точно знаю, що у 25-ту річницю наших дипломатичних відносин ми маємо сьогодні дуже багато нових можливостей", - зазначив Гройсман.

Він запропонував ізраїльській стороні започаткувати активний суспільний діалог. Гройсман розповів Нетаньягу про те, що у 2017-2018 роках в Україні проводитимуться жалобні заходи у зв’язку з 85-ми роковинами трагедії Голодомору, та наголосив, що визнання Ізраїлем Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу мало б надзвичайно важливе значення для українського суспільства та двосторонніх відносин загалом.

У свою чергу Прем’єр-міністр Ізраїля підкреслив важливість зміцнення дружби між країнами. "Ми відзначаємо наше минуле і дивимося в майбутнє. У нас багато питань на порядку денному, але найважливіше питання - це розвиток дружби між нашими країнами", - сказав він, коментуючи підписання двосторонніх документів між Україною та Ізраїлем.

Нетаньягу також подякував Україні за рішення підтримати Ізраїль у рамках резолюції ЮНЕСКО та особисто Гройсману за докладені для цього зусилля, а також уряду України за позицію щодо боротьби з антисемітизмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-