“Викрадача” нардепа Гончаренка залишили під вартою — щоб не чкурнув до РФ

“Викрадача” нардепа Гончаренка залишили під вартою — щоб не чкурнув до РФ

Укрінформ
У п'ятницю, 12 травня, Апеляційний суд Одеської області розглянув клопотання про зміну запобіжного заходу арештованому Анатолію Слободянику - одному з фігурантів у справі викрадення народного депутата Олексія Гончаренка.

Колегія суддів винесла ухвалу про залишення в силі рішення про продовження на 60 діб тримання під вартою обвинуваченого в скоєнні низки злочинів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд не вбачає підстав для зміни запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на домашній арешт", - озвучив ухвалу колегії суддів головуючий Олег Гончаров після виходу з нарадчої кімнати.

Варто зазначити, що адвокат генерала у відставці Слободяника звернувся до суду з клопотанням про пом'якшення обраного запобіжного заходу "у зв'язку з погіршенням стану здоров'я".

У свою чергу, представник Одеської облпрокуратури Сергій Зубар, на відміну від захисника Івана Прилепського, наполягав на тому, що після виходу з СІЗО під домашній арешт підозрюваний керівник Спілки ветеранів силових структур Одеської області може втекти до Росії або сховатись від слідства на тимчасово окупованих територіях.

До розгляду судом клопотань сторін захисту та обвинувачення прикута увага прибічників "антимайданівців" та представників патріотичних сил, що чергували під адмінбудівлею суду.

На думку екс-лідера одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка, неприпустимо "відпустити на домашній арешт одіозного (Слободяника - ред.). Оскільки ця особа є рідним братом генерала ГРУ РФ і має російське громадянство. У випадку звільнення з-під варти Слободяник буде переховуватись від суду на території Росії".

Про це Стерненко написав у Facebook.

Як повідомлялося, слідчі прокуратури Одеської області спільно зі співробітниками облуправління СБУ провели спецоперацію з нейтралізації групи викрадачів народного депутата, а також викрили злочинне угруповання, що майже рік займалося випуском і розповсюдженням незаконної літератури. Їхні книги та буклети, за висновками експертів, пропагують міжнаціональну ворожнечу, спрямовані на актуалізацію ненависті до українських націоналістів та патріотів.

Фігурантам справи, зокрема, депутату Лиманської райради від Опозиційного блоку Олександру Кушнарьову та генералу у відставці Слободянику інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 346 (умисне заподіяння народному депутату тяжких тілесних ушкоджень) і ч.1 ст 161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної і расової ворожнечі), а також виготовлення матеріалів із закликами до вчинення агресивної війни та поширення видань, що пропагують міжнаціональну ворожнечу (ч. 1 ст. 161, ст. 436) Кримінального кодексу України.

Суд санкціонував арешт двох підозрюваних, а третій фігурант кримінальної справи перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-