Апакан про безпеку місії ОБСЄ на Донбасі: Не потрібно більше обіцянок

Апакан про безпеку місії ОБСЄ на Донбасі: Не потрібно більше обіцянок

Укрінформ
Безпека і захист беззбройних цивільних спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та цивільного населення на сході України - повинна бути пріоритетом для сторін конфлікту.

Про це її глава посол Ертугрул Апакан заявив у своєму виступі на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні, передає кореспондент Укрінформу.

"Потрібно не ще більше обіцянок, а те, щоб ті, хто вже дав обіцянки, виконували їх. Без виправдань і без затримок", - сказав Апакан.

Він ознайомив із заходами, які були вжиті у відповідь на недавній інцидент "з метою захисту чоловіків і жінок, які сміливо продовжують свою роботу в групах високого ризику і в ситуаціях непередбачуваної безпеки". Зокрема, це обмеження патрулювання на автомобілях виключно по дорогах з асфальтовим та бетонним покриттям. Апакан визнав, що це звужує можливості моніторингу.

При цьому він підкреслив, що "ключ до зняття цих обмежень знаходиться не в руках у СММ. Він знаходиться і не в Мінську", а виключно у руках тих, "хто давав обіцянки".

Нагадаємо, що менше 3 тижнів тому в Луганській області на міні підірвався автомобіль СММ ОБСЄ, в результаті чого загинув один і поранено двоє спостерігачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-