Лутковська має бути переобрана Уповноваженим з прав людини - Глузман

Лутковська має бути переобрана Уповноваженим з прав людини - Глузман

Укрінформ
Валерія Лутковська, термін повноважень якої як Уповноваженого Верховної Ради з прав людини закінчився ще 28 квітня, має бути переобрана на цю посаду.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив колишній дисидент та політв'язень Семен Глузман.

«Я не знаю повністю всіх претендентів на цю посаду, які зараз розглядаються, але на мою думку, якщо не буде переобрана Лутковська, це буде дуже сумно для країни», - сказав Глузман.

На його думку, Лутковська гідна цього тому, що вона «дуже серйозно працює за своїми обов'язками, і вона дійсно блискучий омбудсмен».

«Ми з нею дуже серйозно співпрацювали у різних напрямках, і з нею дійсно гарно співпрацювати. Вона інтелігентна, розумна людина, вона не піариться, з нею все вирішується просто», - додав Глузман.

Як відомо, повноваження Лутковської як Уповноваженого Верховної Ради з прав людини закінчились 28 квітня, парламент розпочав процес розгляду кандидатур на посаду омбудсмена, термін повноважень якого становить 5 років.

Раніше ряд правозахисників презентували відкриту заяву до голови Верховної Ради України щодо конкурсу на посаду Уповноваженого з прав людини, в якій містяться зокрема і рекомендації, спрямовані на залучення громадськості до оцінки кандидатів на цю посаду. Зокрема, правозахисники пропонують запровадити відкритий конкурс на посаду Уповноваженого з прав людини. 

Голова правління Центру громадських свобод Олександра Матвійчук заявила, що гарними кандидатурами для участі в такому конкурсі могли б стати сама Валерія Лутковська, письменниця і адвокат з громадських питань Лариса Денисенко, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, громадський діяч Володимир Яворський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-