Е-декларації: Корчак каже, що її блокування Радецький угледів

Е-декларації: Корчак каже, що її блокування Радецький угледів "третім оком"

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак спростовує звинувачення свого заступника Руслана Радецького у блокуванні перевірки електронних декларацій чиновників.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ось порядок денний сьогоднішнього (11 травня - ред.) засідання. І якщо хтось знайде в ньому питання стосовно проведення перевірки декларацій, через які я нібито "блокую" роботу департаменту фінконтролю, то той вочевидь має третє око", - написала Корчак.

За її словами, у поданих Радецьким "з голосу" проектах рішень відсутнє візування юристів.

"Включення ж до сьогоднішнього порядку денного "недовізованого" пакету документів суперечить Регламенту НАЗК (пункт 7.12 - проекти рішень Національного агентства підлягають юридичній експертизі, яку проводить відділ правового забезпечення)", - зазначила Корчак.

Вона підкреслила, що Радецький акцентує увагу на рішенні, яким пропонується проведення перевірки 4 осіб.

"В той же час, благородно змовчує про інший проект рішення, яким у проведенні повної перевірки пропонується відмовити 31 посадовій особі", - додала глава НАЗК.

Вона вважає, що "підсовування списків з голосу" як невідкладних і вкрай необхідних суспільству, як це, за її словами, зробив Радецький, є не тільки порушенням затвердженого порядку і маніпуляцією, а й прихованою спробою "захистити" окремих посадовців від повної перевірки декларацій.

"Підготовка проектів рішень вчасно і за всіма вимогами Регламенту – прямий обов’язок членів НАЗК, які за цей Регламент голосували і які координують відповідні напрямки роботи. Дотримання положень нормативно-правових актів – це якраз і є питання компетентності і відповідальності членів НАЗК. А сумлінність виконання роботи по кожному напрямку - показник діяльності Нацагентства в цілому", - написала Корчак.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови НАЗК Руслан Радецький звинуватив Корчак у блокуванні перевірки електронних декларацій чиновників. Про це він написав у четвер у Facebook.

"До умисного зволікання із запровадженням автоматизованої перевірки декларацій, доступу до реєстрів та баз даних, блокування проведення конкурсного добору до підрозділу відповідального за проведення перевірок, систематичного поливання брудом своїх колег по НАЗК додалося перешкоджання у початку проведенні перевірок декларацій. Так, сьогодні вже втретє голова НАЗК заблокувала початок проведення перевірки е-декларацій суб’єктів декларування. Корчак, ігноруючи думку інших членів НАЗК, одноособово закрила засідання НАЗК, не бажаючи навіть обговорювати включення цього питання до порядку денного", - написав Радецький.

За його словами, в результаті е-декларації залишилися без належної перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-