Кириленку здалося, що заяву Amnesty про затримання 9 травня писали у Кремлі

Кириленку здалося, що заяву Amnesty про затримання 9 травня писали у Кремлі

Укрінформ
Заява українського представництва правозахисної організації Amnesty international, у якій засуджується затримання учасників демонстрацій з комуністичною символікою 9 травня в Україні, виглядає так, ніби її написали в Кремлі.

Таку думку висловив віце-прем'єр-міністр В’ячеслав Кириленко у своєму Twitter.

"Таке враження, що заяву Amnesty International писали у Кремлі. Комуністичний ГУЛАГ знищив 50 млн людей, терор голодом в Україні - 7 млн", - зазначив віце-прем'єр.

Він нагадав, що злочини нацизму і комунізму однаково засуджені у Європі.

"В Україні заборонена символіка і нацистів, і комуністів. "Правозахисники" не знають?" - додав він.

Напередодні Amnesty international оприлюднила заяву, у якій назвала "затримання мирних демонстрантів через ненасильницьке використання радянської символіки" "порушенням свободи слова і свободи мирних зібрань". Автори заяви вимагали звільнити всіх демонстрантів та "ефективного і неупередженого" розслідування всіх випадків насильства в ході демонстрацій 9 травня.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Нацполіції, загалом на території України 8 та 9 травня відбулося понад 2 тисячі масових заходів, участь у яких взяли близько 700 тисяч громадян. За різноманітні правопорушення під час масових заходів поліція у 5 регіонах країни відкрила 8 кримінальних проваджень. За різноманітні правопорушення за ці дні до відділків поліції було доставлено 89 осіб, найбільше - у Києві, Дніпропетровській та Одеській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-