Перемога над нацизмом назавжди закарбована в українському календарі – Президент

Перемога над нацизмом назавжди закарбована в українському календарі – Президент

Фото
Укрінформ
Перемога над нацизмом у Другій світовій війні назавжди закарбована в українському календарі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час участі в акції "Перша хвилина миру", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Очевидно, йдеться про речі, які нічим не витравити з пам’яті народу, а особливо того покоління, яке не з чужих слів і не з підручників знає сувору правду про війну. Очевидно, що ці дні назавжди закарбовані в українському календарі. Очевидно, нема віри тим, хто каже, ніби хтось десь колись збирається їх повикреслювати. Не народилася ще така людина, у якої на те піднялася б рука і якій би дозволили це зробити", - сказав він. 

Президент додав, що майже немає в Україні родини, "яка б не постраждала від осені 39-го, коли в Україну прийшла Друга світова, до осені 45-го, коли на Далекому Сході пролунали останні її постріли". 

За словами П.Порошенка, цілком природно, що вже четвертий рік поспіль українці відзначають 8 травня День пам’яті та примирення в унісон з більшістю європейських країн: "Двадцять третя нуль одна за середньоєвропейським часом 8 травня сорок п’ятого – момент, коли було припинено вогонь, і в Європі настала перша хвилина вистражданого миру". 

"65 мільйонів вбитих по всьому світу, із них – від 8 до 10 мільйонів - українці. Смертоносний вогняний смерч двічі пройшов Україною - проти сонця та за сонцем.  На наших теренах точилися активні бойові дії, у яких було задіяно близько 60% дивізій Вермахту і половину частин Червоної армії. Та війна – то понад 2 мільйони вивезених на примусові роботи дівчат та юнаків з України. То -  каторга й концтабори. То – Бабин Яр, де минулої осені ми у великій скорботі відзначили 75-ті роковини однієї з найстрашніших сторінок в історії України", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-