Порошенко наголосив на неприпустимості «парадів» у ОРДЛО

Порошенко наголосив на неприпустимості «парадів» у ОРДЛО

Укрінформ
Проведення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей демонстрацій техніки під виглядом «парадів» 9 травня є неприпустимим.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з  Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель у понеділок, повідомляє прес-служба глави держави.

"Лідери обох держав обговорили ситуацію на Донбасі, відзначивши пріоритетність виконання безпекового компоненту Мінських домовленостей. Президент України наголосив на неприпустимості проведення будь-яких демонстрацій техніки під виглядом «парадів» на окупованих територіях 9 травня", - зазначається у повідомленні.

Крім того, Порошенко і Меркель засудили напади на представників ОБСЄ та системне перешкоджання їхній роботі. Вони наголосили на важливості проведення розслідування і покарання винних в атаці на патруль ОБСЄ 23 квітня, а також на необхідності звільнення заручників, зазначає прес-служба глави Української держави.

Під час розмови Федеральний канцлер поінформувала Президента України про підсумки своїх переговорів у Росії 2 травня.

"Глави України та Німеччини наголосили на необхідності продовження роботи в "нормандському форматі", зокрема за участю новообраного Президента Франції. Вони також домовилися про подальший графік двосторонніх зустрічей на найвищому рівні", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні. Ангела Меркель особливо відзначила роль українців у боротьбі з нацизмом, зазначили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-