У Європарламенті просять скасувати е-декларації для антикорупційників

У Європарламенті просять скасувати е-декларації для антикорупційників

Укрінформ
Депутати Європейського парламенту, учасники неформальної групи "Друзі європейської України", закликали українську владу скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції.

Про це йдеться у листі, направленому 4 травня на ім'я Президента України Петра Порошенка, Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради Андрія Парубія, текст якого має в розпорядженні Центр інформації про права людини.

20 євродепутатів висловлюють своє здивування ухваленими законодавчими змінами щодо е-декларування для антикорупційних активістів.

"Ми переконані, що ці нововведення, які зараз покладені на представників неурядових організацій, що займаються протидією корупції, з вимогою публікувати декларації про їхні доходи –  це непотрібний, безпрецедентний і дискримінаційний крок", - йдеться у листі європарламентаріїв.

На їхню думку, це є "проявом тиску на тих громадських активістів, які невтомно виконують надзвичайно цінну роботу щодо викриття і повідомлення про випадки корупції в Україні".

Депутати закликають негайно переглянути прийняті законодавчі зміни щодо е-декларування і засвідчити, що зусилля української влади в боротьбі з корупцією є "щирими та серйозними".

Також члени Європарламенту нагадали, що саме протест проти масової корупції на найвищому державному рівні вивів українців на Євромайдан.

Серед підписантів листа – Петрас Ауштревічус, Ребекка Хармс, Анна Фотига, Павел Свобода  та інші депутати.

Як відомо, 23 березня 2017 року Верховна Рада України ухвалила законопроект №6172, внесений Президентом України Петром Порошенком. Ним передбачалося внесення змін та доповнень до Закону України "Про протидію корупції". Зокрема, згідно з цим правовим актом військовослужбовці-контрактники та мобілізовані бійці звільняються від обов'язку заповнювати електронні декларації. В ЄС розкритикували ухвалені поправки до закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-