Ще один спільний КПП на молдавсько-українському кордоні запрацює у травні

Ще один спільний КПП на молдавсько-українському кордоні запрацює у травні

Укрінформ
Спільний контрольно-пропускний пункт на центральній (Придністровській) ділянці молдавсько-українського кордону («Первомайськ-Кучургани») запрацює наприкінці травня нинішнього року.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ліліан Дарій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«У зв'язку з відкриттям спільного молдавсько-українського контрольно-пропускного пункту «Первомайськ-Кучургани», хотілося би звернути особливу увагу, що відкриття КПП сприятиме стимулюванню експортно-імпортних операцій, зокрема, і для економічних агентів з Придністровського регіону», - зазначив Дарій.

Не менш важливим, за його словами, стане і спрощення перетину кордону та оформлення митних документів, оскыльки з часом прикордонники і митники перейдуть до електронного оформлення документів.

У Митній службі Молдови запевнили, що введення спільних пунктів контролю дозволить  ефективніше боротися з контрабандою та іншими негативними явищами на кордоні.

Раніше аналогічні контрольно-пропускні пункти були відкриті на північній дільниці  кордону Молдови з Україною.

На цей час проводяться також роботи з облаштування пункту спільного контролю на південній дільниці кордону на КПП «Паланка-Маяки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-