Президент назвав отримання безвізу Рубіконом на шляху до Європи

Президент назвав отримання безвізу Рубіконом на шляху до Європи

Укрінформ
Скасування візового режиму з Європейським Союзом для України стане Рубіконом на шляху до Європи.

Таку думку висловив Президент України Петро Порошенко під час церемонії передачі прикордонникам сучасних високоефективних засобів військового радіозв'язку, які надав Україні уряд США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, Україна, її народ і влада, вибороли безвізовий режим для поїздок до Євросоюзу. І сьогодні ми можемо вже наголосити, що ми чекаємо 11 травня рішення Ради Європейського Союзу, яке надає Україні, кожному українському громадянину, який має біометричний паспорт, право безвізового перетину. Немає більше необхідності чекати в довгих чергах біля посольств, збирати купу довідок, платити гроші... Це надзвичайно важливе для нашої країни рішення. Якщо хочете, це Рубікон, коли ми відходимо від Російської імперії і повертаємося до нашої європейської колиски", - сказав глава держави.

Він також висловив сподівання, що вже з 11 червня українці зможуть вільно подорожувати до Європи.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня посли країн-членів при Раді ЄС затвердили законодавчий регламент про скасування візового режиму для України. Далі, за процедурою, 11 травня це рішення має затвердити  Рада ЄС. Воно набуде чинності за 20 днів після опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-