Насіров запевняє, що не обговорює з Порошенком свою справу

Насіров запевняє, що не обговорює з Порошенком свою справу

Укрінформ
Відсторонений голова Державної фіскальної служби Роман Насіров стверджує, що не спілкувався з Президентом з приводу кримінальної справи відносно нього.

Про це він заявив журналістам у Солом'янському суді м. Києва, де сьогодні розглядається клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження йому запобіжного заходу.

"Можу сказати, що у мене немає засобів зв`язку з Президентом, тому що мені не повернули телефони, які були вилучені за рішенням суду. Їх мали повернути, але досі не повернули", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, 2 березня детективи НАБУ на виконання доручення прокурора САП вручили повідомлення про підозру голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову. Він підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обгрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-