Президент ПАРЄ намагається уникнути відставки - Ар'єв

Президент ПАРЄ намагається уникнути відставки - Ар'єв

Укрінформ
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт намагається уникнути відставки після поїздки до Сирії з представниками російської влади.

Про це заявив голова постійної делегації у ПАРЄ, народний депутат України Володимир Ар'єв у Facebook.

"Президент ПАРЄ Аграмунт намагається ухилитись від відставки. Про це зранку гуде вся Асамблея. Три політгрупи - ліберали, соціалісти і консерватори - на своїх засіданнях проголосували за недовіру Аграмунту. Жодного голоса за нього! В ЄНП просто не поставили на голосування, але очевидно що більшість теж проти того, щоб Аграмунт перебував на посаді президента ПАРЄ", - зауважив Ар'єв.

За його словами, факт "чіпляння за крісло" Аграмунтом викликає шалене обурення у Європі. "Тому, після спілкування з колегами з інших делегацій, я зрозумів що катастрофічні наслідки будуть не лише для Аграмунта, а й для Королівства Іспанія. Прямо завтра під час королівського візиту в ПАРЄ. І багато хто в Асамблеї налаштований рішуче", - зазначив керівник української делегації.

Водночас він застеріг, що саме цього і домагається РФ: "Як і у випадку з Україною - показати ПАРЄ корумпованою організацією з гризотою всередині".

Тому, за його словами, українська делегація працює над об'єднанням максимальної кількості колег "навколо недопущення руйнування самої інституції".

Раніше президент ПАРЄ Педро Аграмунт заявляв, що офіційно оголосить про відставку лише після завершення візиту короля Іспанії до ПАРЄ, а заяву про складання повноважень подасть не раніше 29 травня.

У понеділок, 24 квітня, у ПАРЄ офіційно вимагали відставки Аграмунта через його поїздку до Сирії з росіянами. Після відкритого конфлікту, під час якого робота асамблеї була заблокована, Аграмунт тимчасово відмовився від головування в ПАРЄ.

Фото: Sandro Weltin/Council of Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-