Адвокати Кернеса добилися перенесення суду через нараду за участю Прем'єра

Адвокати Кернеса добилися перенесення суду через нараду за участю Прем'єра

Укрінформ
Засідання Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двох активістів євромайдану, перенесено на травень.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Засідання у справі Кернеса перенесли через клопотання захисту. Як йдеться у клопотанні, у Харкові проходить робоча нарада Асоціації міст України за участю Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - зазначили у суді.

Чергове засідання у справі Кернеса, додали в суді, відбудеться 15 травня.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 27 березня засідання у справі Кернеса в Київському райсуді Полтави перенесли на 24 квітня: не з'явилися троє викликаних заздалегідь свідків звинувачення. Тоді ж суддя Антонов вирішив про примусовий привід свідків, а в разі їх неявки, за його словами, перейде до допиту свідків захисту.

6 березня у Київському райсуді Полтави допитано п'ять свідків звинувачення. Жоден з опитаних не пам'ятає, за їх словами, події 25 січня 2014 року, пов'язані з викраденням активістів харківського Євромайдану.

13 лютого Київський райсуд Полтави допитав 8 свідків звинувачення. Типові відповіді свідків на питання держзвинувачення про події 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Допитано третину з більш як 70 свідків звинувачення.

Кернес і його охоронці, обвинувачені за фактами, що мали місце в лютому 2014 року, не визнають провини і вважають справу сфабрикованою. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-